Press

 

Cirkussagan Legend
En saga på väg att bli sann.

Idén
I början på 2011 slog Göteborgsbaserade Generator Produktion och In Mind Studios ihop sig med ett gemensamt mål i sikte; att skapa en cirkusshow på en scen med svenska internationellt arbetande artister.
In Mind Studios, som drivs av göteborgsbaserade cirkusartisten Jakkin Wiss, slog ihop sitt projekt Circus Titan och tillsammans med Generator skapades Generation Titan.
Nu är det tvåmastade cirkustältet snart färdigbyggt och manus snart klart och i mitten på mars så börjar repetitionerna för Göteborgs nyaste lokalproducerade cirkusshow; LEGEND.

Samarbeten

Legend har blandat in en mängd företag och organisationer som alla hjälper till att skapa en tillfällig sagovärld åt vår publik.
Vi tycker det är väldigt viktigt att samarbeta med lokala förmågor och företag och håller oss därför så mycket det går inom Göteborgsområdet.
Vi tar också gärna in unga talanger.
Bland alla otroliga cirkusartister så har vi också nöjet att få ha Sveriges mest spännande sångerska på scenen, nämligen Hannah Holgersson.

Samarbetet har under vintern även utökats till att inkludera Fängelset Ungdomsverksamhet.

Artisterna

De flesta artister är klara i dagsläget och bland dem syns tex Elin König Andersson som reser runt hela världen och vinner priser för sin otroliga akt med handstående och Victor Rubilar som är världens bästa underhållare inom fotbollsjonglering! Vi har även med oss Sveriges mest meriterade fakir samt Jakkin Wiss,den enda utövaren av German Wheel i Sverige med fyra svenska kungliga event bakom sig.

 

Showen
LEGEND är en helt nyproducerad föreställning där nycirkus möter teater och traditionella sagor med en nypa ifrån den grekiska mytologin.
Allt inramas av en berättare och sångerna av Hanna Holgersson som tillsammans med artisterna och skådespelarna ska ge en känsla av att stiga in i en mörkare fantasyvärld.
Vi vill skapa en saga som man kan ta med sig hem och drömma om.
Vi vill ta tillbaka den gamla sagostilen där det finns hjältar och onda krafter, en värld där saker och ting inte alltid går som det skall.

Mål

Med den här föreställningen doppar vi en tå i vattnet för att se om vi kan fortsätta producera shower i den här storleken. Alla medverkande satsar ur egen ficka för att få detta att fungera och vi har tillsammans bestämt oss för att göra ett försök att bygga något som vi kan vara stolta över.
Självklart vill vi ta ut showen på vägen. Men först och främst kommer alltid Göteborg.

Speldatum

Premiär 29 April,  2 föreställningar
30 April, 3 föreställningar
1 Maj, 3 föreställningar
För frågor eller mer info kontakta
Jakkin Wiss, In Mind Studios/Circus Titan 0768834314
Roger Andersson , Generator Produktion, 0739-942960